Går du i golvtankar?

Alla vet vi att ett bra golv kan lyfta ett helt rum. Då talar vi inte enbart om att det är ytan vi befinner oss på utan också om utseendet. Skillnaden som ett snyggt och fräscht golv kan göra är anmärkningsvärt och ett rum med nylagt golv är en helt annan lokal än ett rum med slitet och skadat golv. En golvläggare hjälper dig med en inredningsdetalj som är mer än bara en detalj och som förnyar och förbättrar.

Som bekant finns ett antal olika typer av golv att välja emellan. Alla material passar inte i alla rum av olika anledningar. Vill du ha tips och förslag? Kontakta en golvläggare!

Olika typer av golv för olika utrymmen

De två huvudorsakerna till att du ska fundera över vilken typ av golv du väljer till dina olika rum kallas slitage och fukt. Olika utrymmen utsätts för olika mycket slitage. Exempelvis en hall eller kök och vardagsrum används mycket dagligen. Barn och husdjur lever om och måste få tillåtas att leva om, men golvmaterialet behöver troligen vara av tåligare slag än det i ett sovrum. I kök och i badrum används mycket vatten och då behöver du även tänka över hur olika golv fungerar med fukt. För att undvika framtida skador bör du diskutera materialval med din golvläggare.

Så går en professionell golvläggning till

När du anlitar oss börjar vi med att se på ditt nuvarande golv på plats. Så kan vi nämligen bäst beräkna vad som kan fungera för ditt rum och ge dig ett rimligt förslag på åtgärder och kostnader. När vi gemensamt kommit fram till det som känns rätt påbörjar vi arbetet så snart det är möjligt. Våra skickliga golvläggare börjar med att lägga ett undergolv. Om du också har beställt golvvärme kommer även detta att installeras innan själva golvet läggs. Slutligen lägger vi ditt nya golv. Arbetet avslutas med att lister monteras och sedan är det dags för dig att inviga golvet.

Oavsett golvtyp rekommenderar vi att du förser dina möbler med lämpliga skydd så inte repor uppstår. Ett professionellt arbete säkrar din bekvämlighet och ditt golv! Välkomna som kunder!